ELS CENTRES ESPECIALS DE TREBALL (CET) D’ECONOMIA SOCIAL S’INTEGREN EN FEACEM CATALUNYA

Comparteix aquesta publicació

Presentació pública de la Federació Catalana de Centres Especials de Treball d’Economia SocialFEACEM Catalunya  

7 d’abril de 2014  

 
Feacem Catalunya representa a 116 CET i 7200 persones treballadores
La constitució d’aquesta federació és fruit d’un acord històric de col·laboració, impulsat per FECETC (Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya), ECOM (referent de la discapacitat física a Catalunya), ACCET (Associació Catalana de Centres Especials de Treball) i AECEMFO (Associació Empresarial de Centres Especials de Treball de persones amb discapacitat de Fundació ONCE), per tal d’unir esforços en la defensa dels Centres Especials de Treball (CET) com a empresa amb finalitat social.
La presentació es va realitzar en el marc de la jornada ‘Una aposta pel futur dels Centres Especials de Treball’, que es va celebrar a la seu de la ONCE i que va comptar amb la presència, entre altres personalitats, del director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, i el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Joan Aregio. Així mateix, hi van estar presents diversos representants d’organitzacions polítiques catalanes, dels CET d’Economia Social i del moviment associatiu de persones amb discapacitat.
A l’acte de presentació es va detallar l’acció que realitzen els CET d’Economia Social a favor de crear riquesa empresarial i social, generar llocs de treball i integrar social i laboralment a persones amb discapacitat, treballant amb criteris d’eficiència, competitivitat, qualitat i transparència. I es va destacar “el coratge i l’aposta dels CET perquè durant la crisi han estat un dels pocs agents creadors d’ocupació”.

 

El president de FEACEM va demanar “una major col·laboració entre els centres i les empreses i el suport de l’administració perquè reservi un percentatge dels contractes públics per al nostre sector”.